سبک سازی

كارآفريني فرآيند يا مفهومي است كه در طي آن فرد كارآفرين با ايده‌هاي نو و خلاق و شناسايي فرصتهاي جديد، با بسيج منابع، اقدام به ايجاد كسب و کار نو یا سازمانهاي جديد و نوآور رشد يابنده مبادرت مي‌ورزد . اين امر توام با پذيرش خطرات است ولي اغلب منجر به معرفي محصول يا ارائه خدمت به جامعه مي‌شود. بنابراين «كارآفرينان» عوامل تغيير هستند كه گاهي موجب پيشرفتهاي حيرت‌انگيز نيز شده‌اند.

كارآفريني كيفيتي است كه افراد را قادر مي سازد يك فعاليت جديد را شروع كنند يا با قدرت و به طور ناباورانه فعاليت موجود را توسعه دهند.

انگيزه‌هاي مختلفي در كارآفرين شدن مؤثر مي‌باشند كه از جمله آنها: نياز به موفقيت، نياز به كسب درآمد و ثروت، نياز به داشتن شهرت، و مهمتر از همه نيازمندي به احساس مفيد بودن و استقلال طلبي را مي‌توان نام برد.

سبک سازی :

مصالح سبک به مصالحی اطلاق میشود که وزن مخصوص انها از نمونه های مشابه کمتر بوده واستفاده از آنها به کاهش وزن کلی ساختمان بیانجامد.
 

علت سبک سازی چیست؟

هرچه سازه سبک تر باشد، مصرف مصالح کمتر است و در هنگام زلزله نیروی کمتری به سازه وارد می شود. F = ma .

در هنگام تعمیرات، اگر قطعه سبک تر باشد، این کار راحت تر انجام می شود.

روش های سبک سازی:

۱- سبک کردن اجزای باربر ساختمان

۲- سبک کردن سازه ساختمان

بخش عمده ای از مباحث مربوط به سبک سازی و تکنیک های رایج در مورد دستیابی به وزن مناسب ساختمانی موارد ذیل را شامل میشود :

شناخت مصالح سبک رایج در صنعت ساختمان (در داخل و خاج کشور) و تکنولوژی استفاده از آنها , معیار های ارزیابی و میزان کارایی این مصالح بعنوان مصالح سبک و میزان تاثیر به کارگیری مصالح نو در کاهش وزن ساختمان و هزینه و زمان مورد نیاز اجرای یک ساختمان..

برای داشتن ساختمان سبک احتیاج به استفاده از مصالح سبک است .

مصالح سبک در یک تقسیم بندی کلی به سه دسته تقسیم میشوند:

۱) مصالح سبک سازه ای

۲) مصالح سبک غیر سازه ای

۳) سیستم ها

تاریخچه سیستم درای وال
یکی از سیستم‌های نوین صنعتي که از حدود۵۰ سال پیش تاكنون پیشرفت‌های زيادي داشته درای‌وال‌ها (Dry Wall) هستند. درای‌وال در لغت به معنی دیوار خشک است. اين فناوري نخستين بار در آمریکا و اتریش ايجاد شد و امروزه به جرأت مي‌توان گفت در۹۰ درصد ساخت و سازهاي سراسر دنیا از آن استفاده می‌شود. در ایران این فناوري توسط شرکت کناف آلمان و به نام کناف ایران، سال‌ها پیش (حدود ۴۰ سال) به بازار آمد، ولی متاسفانه به دو دلیل: ۱- آشنا نبودن مهندسان ما، بالا بودن منابع انرژی و ارزان بودن مصالح سنتی ؛ ۲- ناکارایی این سیستم‌ها در فرهنگ سنتی (مشکلات درای‌وال در ایران) نتوانسته است جای خود را باز كند. منتها در چند سال اخیر نظر به اهميت انرژی، روی‌آوری فرهنگ ساخت به سمت الگوهاي غربي و گران شدن مصالح، استفاده از دیوارها و سقفهای دراي‌وال معمول شده است.
 

سیستم های ساخت و ساز خشک (درای وال)، ساختارهای سبک و مقاوم در برابر زلزله ای هستند که از ترکیب پانل های گچی (و یا پانل های سیمانی) و پروفیل های سبک فولادی گالوانیزه ساخته می شوند. از ترکیب این دو عنصر، سه ساختار زیر حاصل می شود:

  •  دیوارهای جداکننده
  •  سقف های کاذب
  •  دیوارهای پوششی